Apabila kami memulakan perancangan untuk memasuki pasaran Gas memasak / LPG Malaysia sejak hampir dua tahun yang lalu, kami cukup tahu dan faham bahawa laluan yang kami ambil ini bukan mudah. Dan ia cukup sukar kerana kami perlu menggunakan strategi yang terbaik untuk berkongsi pasaran dengan jerung-jerung sedia ada seperti Petronas, My Gaz, Mira Gas, BHP, Petron Gasul, Solar dan lain-lain.

Lagi-lagi pihak kami membawa inovasi baru dalam sistem pengedaran LPG melalui teknologi silinder komposit dan tidak lagi menggunakan silinder kovensional tong besi yang telah menjadi budaya consumer Malaysia sejak sekian lama.

Kami ingin bersaing secara sihat dalam potensi jualan pasaran tong gas LPG yang hampir berjumlah 100 juta tong setahun serta amanah agihan subsidi LPG bernilai RM 2 billion dari kerajaan.

Persaingan ini cukup enjoy untuk dinikmati. Visi kami untuk cuba menguasai pasaran dengan Unique Selling Point tersendiri. Iya, kami tahu dan faham, salah satu jerung bidang ini telah pun menguasai 50% pasaran. Kami mempunyai target dan segmentasi market tersendiri untuk terus kekal dalam industri ini.

Setelah menjalani proses yang panjang melibatkan pelbagai kementerian, pihak kami telah mendapat kelulusan lesen PDA yang memberi kebenaran sah untuk kami memasarkan dan mengedar LPG di seluruh Malaysia.

Kami telah menjalinkan kerjasama strategik dengan rakan strategik kami Hyundai BS&E, dari Korea untuk mencipta revolusi terbaru dalam bidang LPG negara.

Insyallah, tong gas komposit ACGAS kami akan berada di pasaran pada hujung tahun ini.